Strandsonen må vernes

- NEI TIL NY STORHAVN

Bilde: Sommerbading i fjorden ved Auenlandet

Hvis man er privatperson er det så og si umulig å få nybyggtillatelse i strandsonen – noe som er bra for å verne den lille, dyrebare skjærgården vi har.

Det henger ikke på greip hvis det offentlige bare kan voldta strandsonen og skjærgården med en fullstendig unødvendig ny storhavn på Auenlandet.

Hvis man skal løfte blikket og tenke regionalt, slik havnerådsleder Gyllensten uttalte nylig, er det tydelig hva man ser – nemlig at ny storhavn i Grenland er unødvendig, og at Oslo, Drammen og Larvik er bedre EKSISTERENDE regionale alternativer.

Luftslottplaner uten forankring i virkeligheten bør grunnstøte umiddelbart, slik som Full City på Såstein. La oss bevare skjærgården vår, og ikke bygge megahavner der. Historisk sett har Grenland opplevd nok miljørasering som følge av tungindustri allerede.

Med vennlig hilsen,

Andreas Friis
Miljøopptatt Siviløkonom, Porsgrunn

Vist 151 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Er dette ikke typisk norsk så vet ikke jeg.Prelene langs kysten hvor folk kan kose seg skal bli ødelagt da spesielt av idiotiske komunepamper som ikke har peiling på hva, småbåt, bading og friluftsliv er.Har vdet ikke vært nok med en katastrofe.Er det noe vits å lage storhavn for å få flere katastrofer,Reis dere opp folk i Vestfold,Telemark ,og Austagder her må det bli aksjoner for å ta vare på våre vakreste pærler.

Annonse

Nye bilder