Uførereformen

Vi har fått en ny uførereform her landet. Jeg for min del 100% ufør uten barn og gjeld slipper vel så der unna denne gangen. Jeg får litt mer av en etat, som en annen tar tilbake. Jeg kommer ut som ufør, trur eg. Siden jeg bare tror det, er at det blir sagt at dette er en motivasjon for å få uføre ut i arbeid. Reformen gjør som nå kjent uføre arbeidsføre.

Jeg for min del spurte NAV om å få hjelp til å bytte ut uføretrygden min med jobb for et par år siden, klagde sågar til arbeidsministeren siden det viste seg at de ikke ville, eller kunne. Klagde så enda en gang til vår nye arbeidsminister, men fikk ikke en gang en saksbehandler hos NAV.

Så nå ser jeg lyst på fremtiden og skal på ny sette kursen mot NAV, trur eg. Det er vel nå jobber å få for oss uføre tenker jeg som våre folkevalgte i sin visdom har håndplukket for oss.

Nå er jeg heldig som har fått tilbake helsa etter noen år, men de mener vist at dette gjelder alle. Du vet arbeid gjør deg fri «frisk». På tysk Arbeit macht frei. Opp av rullestol og kom deg i jobb, den norske stat forlanger det av dere snyltere av våre penger. Tror de virkelig at vi som kan ikke vil? At det er så mange som ikke vil at de blåser en lang marsj i de som ikke kan? Jeg sier bare snakk med en som er ufør om han vil bytte med deg.

Hvor har de funnet ut at vi trenger arbeid, eller at vi i det hele tatt kan? Det første som slår meg er NAV. Men så lurer jeg da. Hva får de på NAV til å si til de folkevalgte at de fleste av oss er unnasluntrere og trenger mindre penger å leve av som motivasjon for å komme i arbeid?

Som regel har de brukt mange år på hver enkelt av oss for å konkludere at vi er uføre. Ville de da si til våre folkevalgte at det vi har gjort er bare tull, de er arbeidsføre, men vi ga de trygd likevel? Eller er det slik at våre folkevalgte tror på alt tullet som kommer mange steder for tiden om at vi er egentlig ikke syke, men late. NAV har ingen troverdighet lenger uansett. Er det det som har skjedd?

Det forhandles nå ser jeg om hvem pengene skal taes fra. De tar de svakeste som før. Denne gangen skal de ta uføre med gjeld og barn. Barnetillegget skal vekk. Kriminelle trenger vel rekrutering mener de og tror vel at det blir for lite av dem. Viktig da at barn som vokser opp i fattige familier ikke får, men læres opp til å ta det de trenger. Skjønner den.

Nå har vi uføretrygdede fått nok dritt, så vi organiserer oss. ULF, uføres landsforening er grunnlagt og vi melder oss inn. http://www.ulfnorge.no/
Ragnar Steinmoen

Vist 205 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Oppfatter at dette er et helt saklig og greit innlegg. Tusen takk, Ragnar!!!, vi er i samme situasjon.
Det er forresten ikke helt slik at vi ikke taper noe vi som ikke har barn og høy gjeld.
For min egen del (og mange med meg) har jeg har hatt størstedelen av min yrkeskarriere som kommuneansatt. Mens jeg var ansatt, var jeg medlem i KLP og har betalt for, og opparbeidet meg rettigheter der. Investert for den situasjon jeg er i nå. Dette har kommet godt med ved siden av trygden fra NAV. Nå fra 01.01.15 vil tilskuddet fra KLP bli vesentlig lavere pga økt skatteinnbetaling. Beskjeden jeg har fått er at satsen ikke vil bli endret for oss som har innvilget støtte før 31.12.14. Det pågår, så vidt jeg vet, forhandlinger for å fastsette nye satser for dem som får vedtak etter nyttår. Det er bra det ligger an til å bli nye satser, men vi som har fått innvilget trygd har innbetalt de samme prosentene av inntekten og bør få beregnet ytelsen ett er samme grunnlag.

Jeg regner med at vi taper noe alle uføre fremover om dette ikke blir stoppet. Jeg stemte desverre blått denne gangen i håp om avgiftskutt og lovnad om at uføre skulle få nok til å leve av osv.

Jeg er ikke den som angrer så mye på mine avgjørelser, men det gjør jeg nå. Er så skuffet over denne regjeringen at det gjør vondt.

Verdens rikeste land har råd til ditt, verdens rikeste land har råd til datt fikk vi vite i valget. Jeg som husker så godt Bondevik sine lovnader om fattigdomsbekjempelse burde vist bedre, men det gjør jeg altså nå.

Jeg har for første gang i mitt liv ikke lyst til å stemme på noen.

Bondevik el krf har fremdeles fattigdomsbekjempelse på sin agenda….det blir spennende å se hva de kan oppnå i forhandlingene før høyre og frp får flertall i stortinget for sitt forslag. Blir ikke overrasket om det blir vanskelig. – men høyre og frp har nok planlagt dette så nøye at de på forhånd vet hva de må gi..miljøkroner vil nok stagge mye.. Men om du har stemt feil en gang synes jeg absolutt ikke du må gjøre et forsøk på å rette opp feilen ved å la være å stemme ved neste korsvei… -og stemmer du ikke, bør du vel være forsiktig med å ha en mening senere…. 😉 Det er vel ingen som finner et parti de er 100% enig med. Litt av problemet vi har med å forstå politikken i Norge, tror jeg, er at vi har for mange partier og for mye koalisjoner. Alle, både de store og små må svelge kameler -og ingen av dem får vist sin egentlige politikk.

Akkurat nå hadde jeg ikke klart med min beste vilje å sluppet en konvolutt ned i en stemmeurne. Da hadde jeg blitt dårlig.

Bra det er nesten et år til kommunevalget slik at du rekker å bli bedre i stemmeviljen. 😃

Det er det og den får jeg nok. men hvem jeg stemmer på er neimenn ikke godt å si nå. Nå har vi nå et forbund, som kanskje kan hjelpe meg med det :) Ulf. Uføres landsforbund. http://www.ulfnorge.no/

Har meldt meg inn, og oppfordrer ev lesere til å melde seg inn også. 😉

Annonse

Nye bilder